Meer informatie
Custom made
Jou wens in onze opdracht.
15 jaar garantie
We gebruiken de hoogste kwaliteit materialen.
Eigen productie
100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.
Wereldwijde levering

Bewerkingen houten vloeren

Een houten vloer heeft zo veel meer mogelijkheden dan tapijt, plavuizen of andere vloertypen. Een houten plank kun je maximaal bewerken, waardoor je precies het effect krijgt dat jij wilt. Of je nu een verouderde vloer wilt, of juist een straks gelakte, volledig egale vloer: met hout is het mogelijk. Een van de meest gebruikte vloerbewerkingen is het roken van de vloer. Bij het roken van de vloer worden de vloerdelen in een afgesloten ruimte geplaatst. Daarna worden er ammoniadampen de ruimte in geblazen. Het hout en vooral het looizuur in het hout, reageert daarop. Daardoor worden de nerven mooi zichtbaar en wordt het hout donkerder.

Andere bewerkingen van houten vloeren

Een gerookte vloer geeft een mooi effect. Maar ook een geborstelde houten vloer of een bezaagde houten vloer kan net dat beetje extra voor de woonkamer bieden. Bij het borstelen wordt het zachte gedeelte van het hout er als het ware uit geborsteld, waardoor een wat meer glooiend karakter ontstaat. Bij het bezagen van de vloer is het juist een fijne zaag die voor een licht reliëf zorgt waarmee het een en ander netjes wordt gemaakt. De lijnen van de zaag zorgen voor een speciaal effect. Bij Dutzfloors kun je overigens ook terecht voor het verouderen van de vloer, door walsen of trommelen.

 

Referenties

Referentie Fam. vd Weg uit Eernewoude

referenties dutzfloors

Wij zijn erg blij met onze nieuw houten vloer van Dutzfloors. De vloer ligt er prachtig in. Jullie hebben ons goed geholpen en jullie service is geweldig…

Bekijk onze referenties >>